Στρατηγικές αδυνατίσματος και πώς να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα

Στρατηγικές Αδυνατίσματος

Έχετε προσέξει ότι σχεδόν όλοι όσους γνωρίζεται κάνουν δίαιτα; Οι πλειοψηφία τους έχουν δοκιμάσει χάπια αδυνατίσματος η σκέφτονται να δοκιμάσουν. Παρόλο αυτά η επιδημία της παχυσαρκίας καλά κρατεί. Σχεδόν 30% των Ελλήνων είναι παχύσαρκοι η υπέρβαροι. Τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας είναι ακόμη πιο ανησυχητικά. Η παχυσαρκία αυξάνει σημαντικά τους κινδύνους από διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, εγκεφαλικά, και μια σειρά από άλλες ασθένειες. Υπάρχει πραγματικά μια δίαιτα που να έχει θετικά αποτελέσματα; Δουλεύουν όλα αυτά τα συμπληρώματα διατροφής για το αδυνάτισμα. Σίγουρα. Απλός μείνετε μακριά από αυτά που ισχυρίζονται “Φάτε ότι θέλει η καρδιά σας, καταπιείτε αυτό το χάπι και το λίπος θα λιώσει μονομιάς”.

Δεν υπάρχουν θαυματουργά χάπια αδυνατίσματος

Υπάρχουν μια σειρά από συμπληρώματα διατροφής που βοηθάνε τους ανθρώπους στην προσπάθεια τους να χάσουν κιλά. Ένα απ’ αυτά είναι τα συμπληρώματα πράσινου καφέ. Σύμφωνα με κάποιες μελέτες ο πράσινος καφές επιβραδύνει την απορρόφηση του σακχάρου από τις τροφές στο αίμα, έτσι που το περιττό να μην αποθηκευτεί σαν λίπος στο σώμα. Η καφεΐνη επίσης βοηθάει στο αδυνάτισμα, καθόσον διεγείρει το μεταβολισμό. Άλλα πρέπει να κάνετε το κουμάντο σας, γιατί η πολύ καφεΐνη μπορεί να βλάψει.

Οι αποτυχημένες δίαιτες έχουν ένα κοινό πράγμα: οι άνθρωποι δεν έχουν την θέληση να κάνουν μερικές βασικές, απλές, λογικές αλλαγές στο τρόπο ζωής τους.

Μερικά πράγματα που κάνουμε λάθος και αρνούμαστε να τα εγκαταλείπουμε:

 • Τρώμε πολύ φαγητό
 • Υπάρχει σοβαρή ελλείψει φρέσκων φρούτων και λαχανικών από την διατροφή μας
 • Τα περισσότερα γεύματα αποτελούνται από προεπεξεργασμένες τροφές με πολλά πρόσθετα και μικρή θρεπτική αξία
 • Καταναλώνουμε πολλά “κακά” λιπαρά
 • Τα γεύματά μας περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες
 • Πίνουμε πολλά αναψυκτικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη η σε τεχνητά γλυκαντικά
 • Τρώμε πολλά σνακ
 • Κάνουμε λίγες η καθόλου φυσική άσκηση

Ο γρήγορος και πολυάσχολος τρόπος ζωής αφήνει λίγο χρόνο για την ετοιμασία φρέσκου φαγητού. Δυστυχώς μόνο εάν ετοιμάστε μόνοι σας το γεύματα σας θα ξέρετε τι τρώτε. Πρέπει επίσης να μάθετε να διαβάσετε τις ετικέτες.

Οι μερίδες μας είναι αρκετές για εργάτες που κάνουν χειρονακτικές δουλειές και για επαγγελματίες αθλητές, άνθρωποι που ξοδεύουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε πολύ μικρότερες μερίδες.

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά δεν είναι μόνο πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για την υγεία, άλλα σας κάνουν να νιώστε χορτάτος με λιγότερη τροφή και κρατάνε το έντερο σε καλύ κατάσταση. Εάν δεν μπορείτε να τα τρώτε φρέσκα, μπορεί να τα πίνετε ως smoothie. Τα smoothies είναι μια μανία που κάνει πάντα καλό.

Άσκηση: Δεν εννοούμε μόνο το γυμναστήριο

Εάν ρίξετε μια ματιά σε παλιές φωτογραφίες, θα προσέξετε ότι κανείς δεν ήταν χοντρός. Η αιτία ήταν ότι οι άνθρωποι κάνανε πράγματα από μόνοι τους αντί να προσλάβουν κάποιον άλλα να τα κάνε για αυτούς. Ξεχάστε το γυμναστήριο ένα νιώθετε εκφοβισμένοι από αυτά τα σκληρά σώματα. Αντ’ αφτού δοκιμάστε μερικές απλές ασκήσεις που δεν κοστίζουν και όλλας

 • Βγάλτε βόλτα το σκύλο σας

Πεζοπορία

 • Πηγαίνετε στην δουλειά σας με το πόδια η το ποδήλατο, εάν αυτό είναι εφικτό.
 • Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί του ασανσέρ
 • Παίξτε μπάλα με τα παιδιά σας
 • Κάντε χειρονακτικές δουλειές: καθαρίστε το κήπο, πλύνετε το αυτοκίνητο, κλπ.
 • Κάντε πεζοπορία τα σαββατοκύριακα
 • Πηγαίνετε για χορό με τους φίλους σας
 • Παίξτε ποδόσφαιρο αντί να βλέπετε τηλεόραση

Είναι πιο εύκολο να κάνετε αυτές τις αλλαγές με ένα φίλο η κάποιο μέλος της οικογένειας. Εάν δυσκολεύεστε να σχεδιάστε ένα υγιεινή σχέδιο διατροφής με χαμηλές θερμίδες και υδατάνθρακες, μπορεί να γίνετε μέλος προγραμμάτων όπως το Weight Watchers η Jenny Craig.

Ο ρόλος των συμπληρωμάτων διατροφής

Κάνοντας αλλαγές στο τρόπο ζωής σας θα έχει αποτελέσματα, άλλα δεν θα είναι άμεσα. Θα κάνετε μια μεγάλη αλλαγή στην χημεία του σώματος σας και αυτό απαιτεί χρόνο. Μιλήστε με τον ιατρό σας για τα συμπληρώματα αδυνατίσματος που μπορεί να επιταχύνουν αυτή την διαδικασία. Χρησιμοποιήστε μόνο συμπληρώματα που δεν υπόσχονται θαύματα. Μόνοι εσείς μπορεί να κάνετε θαύματα, με λογικές κινήσεις και αρκετή υπομονή.

Το χλωρογενικό οξύ που υπάρχει στο εκχύλισμα πράσινου καφέ μπορεί να επιταχύνει αυτή την διαδικασία σε κάποιο βαθμό. Δεν έχει γνωστέ παρενέργειες και δεν προκαλεί τρέμουλο όπως μερικά άλλα συμπληρώματα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεϊνης. Ενημερώστε το ιατρό σας ότι σχεδιάστε να αρχίστε να παίρνετε εκχύλισμα πράσινου καφέ, στην περίπτωση που παίρνετε κάποια φάρμακα που μπορεί αντενδεικνύονται με αυτό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *