Ρεαλισμός στην απώλεια βάρους με φυσικό τρόπο

Αδυνάτισμα Πριν και Μετά

Η αιτία που οι περισσότερες προσπάθειες για να χάσουμε βάρος αποτυγχάνουν έγκειται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό μας. Είτε θέτουμε πολύ υψηλούς στόχους είτε επιλέγουμε δίαιτες και ασκήσεις γυμναστικής που είναι πολύ ακραίες ή απαιτούν πολλές στερήσεις από τη μεριά μας. Όταν δεν είμαστε ρεαλιστές ή είμαστε παράλογοι, ή ακόμη όταν οι στόχοι που θέτουμε είναι πολύ ιδεαλιστικοί, τότε έχουμε βρει τη συνταγή της αποτυχίας.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι ο πιο υγιεινός ρυθμός απώλειας βάρους είναι ένα κιλό την εβδομάδα. Εάν χάνουμε περισσότερα κιλά σε μικρότερο χρονικό διάστημα, τότε είτε θα αρρωστήσουμε είτε θα ξαναπάρουμε αμέσως όλα τα κιλά που χάσαμε. Για να αποφύγουμε αυτήν την πανωλεθρία, θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι η αγωγή αδυνατίσματος που έχουμε επιλέξει μπορεί να επιτευχθεί.

Το συμπέρασμα είναι ότι εάν θέτουμε λογικούς στόχους, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τους πετύχουμε. Κατά συνέπεια, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουμε για πάντα το βάρος που χάσαμε.

Ακόμη, σε ένα λογικό πλάνο αδυνατίσματος δεν πρέπει να αυτοτιμωρούμαστε αν δεν καταφέρνουμε να το εφαρμόσουμε. Πολλοί θέτουν ακραίους στόχους, και μετά εγκαταλείπουν την προσπάθεια εάν δεν κατορθώσουν να τηρήσουν τις προθεσμίες που έθεσαν οι ίδιοι. Αυτή η αντιμετώπιση του τύπου «άσπρο μαύρο» δεν έχει καμιά θέση σε μια λογική και ανθρώπινη προσέγγιση απώλειας βάρους.

Όταν είναι κάποιος ρεαλιστής σημαίνει ότι δεν σκέφτεται ότι κάνει δίαιτα κάθε τρεις και λίγο. Η δίαιτα θα πρέπει να στοχεύει περισσότερο στην αλλαγή του τρόπου της ζωής σας παρά στο χάσιμο κιλών. Με τον τρόπο αυτό, η απώλεια βάρους θα είναι μόνιμη.

Αν αντιμετωπίζετε τη δίαιτα ως επιτυχία και αποτυχία, θα μισείτε τον εαυτό σας κάθε φορά που παρεκτρέπεστε. Αυτό δημιουργεί συναισθηματική κρίση που θα πρέπει να κρατάτε σε υγιή επίπεδα αν θέλετε επιτέλους να χάσετε κιλά!

Ακόμη, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και ορισμένους άλλους παράγοντες. Στους περισσότερους ανθρώπους η απώλεια κιλών εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους, όπως η αλληλεπίδραση φαγητού και άσκησης, οι τροφικές αλλεργίες, η τάση που υπαγορεύει η φύση σας να είστε άνθρωπος του καναπέ, το πρόγραμμα της δουλειάς σας, η ηλικία σας, το φύλο, η γενική κατάσταση της υγείας σας, εάν έχετε παιδιά ή όχι και η οικονομική σας κατάσταση. Όσο πιο φτωχός είναι κανείς τόσο χειρότερη θα είναι η διατροφή του και μεγαλύτερη η τάση του να παχαίνει.

Δεν είστε σίγουροι ποιο θα πρέπει να είναι το βάρος σας; Υπάρχουν διάφορες online ιστοσελίδες που μπορούν να σας το πουν. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αδυνατίσετε είναι να ζητήσετε τη γνώμη ενός επαγγελματία γυμναστή ή του οικογενειακού σας γιατρού, ο οποίος θα λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους και τις ανάγκες του σώματός σας προτού ξεκινήσετε δίαιτα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *