Οδηγός για τη δίαιτα South Beach

Δίαιτα South Βeach

Η απώλεια βάρους ενδέχεται να είναι δύσκολη διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά προγράμματα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε δίαιτα και να ασκηθείτε με υγιεινό τρόπο, έτσι ώστε να απαλλαγείτε από το επιπλέον λίπος που έχετε. Μια τέτοια δίαιτα ονομάζεται δίαιτα South Beach, την οποία εισήγαγε ο Δρ. Arthur Agatson. Η δίαιτα South Beach εστιάζει στο γλυκαιμικό δείκτη και βοηθά τους ενδιαφερόμενους να μάθουν τη διαφορά μεταξύ καλών και κακών υδατανθράκων και λιπών. Έχει σχεδιαστεί για να συμβαδίσει με τον τρόπο ζωής σας, έτσι ώστε να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Η δίαιτα South Beach είναι ελαφρώς διαφορετική από τις άλλες δίαιτες που στοχεύουν στην απώλεια βάρους, επειδή είναι χωρισμένη σε τρεις φάσεις, η καθεμιά με τους δικούς της κανόνες. Σε κάθε φάση υπάρχει μια λίστα τροφίμων, από τα οποία ορισμένα επιτρέπονται και άλλα απαγορεύονται. Η βιβλιογραφία του προγράμματος σας δίνει πληροφορίες σχετικά με το γιατί τρώτε αυτό που τρώτε.

Πρώτη φάση της δίαιτας South Beach

Η πρώτη φάση διαρκεί για δύο εβδομάδες και είναι πολύ αυστηρή. Σε αυτήν τη φάση, τρώτε λίγους υδατάνθρακες, και αφαιρείτε ορισμένα τρόφιμα εντελώς από τη διατροφή σας, όπως φρούτα, ζυμαρικά, πατάτες, αλκοόλ, ζάχαρη και ψωμί. Δεν πρέπει με τίποτα να συνεχίσετε τη φάση αυτή για την υπόλοιπη ζωή σας. Στόχος της είναι να σας απαλλάξει από ορισμένες επιθυμίες. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ισχυρίζονται ότι δεν ποθούν το ψωμί ή τα γλυκά μετά την πρώτη φάση. Η θεωρία στην οποία βασίζεται η πρώτη φάση είναι ότι το σώμα μας αντιδρά στα τρόφιμα που τρώμε· έτσι, κόβοντας εντελώς όλα τα κακά τρόφιμα, γυρνάμε ένα διακόπτη που λέει στο σώμα μας να αντιδράσει διαφορετικά, και να σταματήσει να αποθηκεύει λίπος.

Δεύτερη φάση της δίαιτας South Beach

Κατά τη δεύτερη φάση, ξανακοιτάμε τις λίστες με τα απαγορευμένα τρόφιμα και αρχίζουμε να τα εντάσσουμε εκ νέου στη διατροφή μας. Δεν μπορούμε να φάμε ό, τι υπάρχει στον κατάλογο χωρίς προσοχή, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε τα τρόφιμα που μας αρέσουν περισσότερο και να τα προσθέσουμε στη διατροφή μας με μέτρο.

Τελική φάση της δίαιτας South Beach

Μετά τη δεύτερη φάση, μπαίνουμε στην τελική φάση, η οποία προορίζεται να διαρκέσει για το υπόλοιπο της ζωής μας. Ενώ υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες για να ακολουθήσουμε στην τρίτη φάση, οι κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος θα πρέπει να έχουν γίνει τρόπος ζωής αυτή τη φορά. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζονται πλέον περιορισμοί — απλώς ο καθένας κάνει αυτόματα μόνον καλές διατροφικές επιλογές.

Για να ακολουθήσει κανείς τη δίαιτα South Beach, είναι σημαντικό να αγοράσει και να διαβάσει το βιβλίο που δίνει όλες τις κατευθυντήριες γραμμές. Όπως πάντα, θυμηθείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας προτού κάνετε οποιαδήποτε δραστική αλλαγή στη διατροφή σας. Επίσης, σχεδιάστε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης, διότι όσο καλή κι αν είναι μια δίαιτα, δεν θα χάσετε βάρος μόνο με υγιεινή διατροφή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *