Εφέδρα και Εφεδρίνη – Δύο χάπια αδυνατίσματος που πρέπει να αποφύγετε

Ephedra

Θα πρέπει η λήψη εφέδρας να αποτελεί μέρος του προγράμματος αδυνατίσματος που ακολουθείτε; Παρά το γεγονός πως αληθεύει ότι πρόκειται για βότανο που προέρχεται από τη φύση, θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν πως οτιδήποτε προέρχεται από τη φύση δεν ωφελεί τον οργανισμό σας.

Εφέδρα

Η εφέδρα είναι περιζήτητη, γιατί πρόκειται πραγματικά για μαγική κάψουλα που βοηθάει να απαλλαγείτε από τα κιλά σας. Ωστόσο, πρόκειται πραγματικά για σκεύασμα που μπορεί να σας σκοτώσει. Η εφέδρα έχει πολλές παρενέργειες, και είχε κάποτε απαγορευτεί από τον ΕΟΦ των ΗΠΑ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι που πήραν αυτό το φάρμακο για να χάσουν κιλά έπαθαν καρδιακή προσβολή και πέθαναν.

Πολλοί παίρνουν την εφέδρα επειδή μπορεί κανείς να χάσει μέχρι και 2,5 κιλά την εβδομάδα, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσει κάποια στερητική δίαιτα. Η απώλεια βάρους που προκαλεί γίνεται αισθητή από όλους. Ανήκει επίσης στο είδος των χαπιών που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά σχεδόν αμέσως και να φορέσετε φόρεμα μεγέθους small πριν από μια ειδική εκδήλωση.

Το μυστικό της ασφαλούς λήψης της εφέδρας είναι πως πρέπει να την παίρνετε με μέτρο. Δεν χρειάζεται να χάσετε 2,5 κιλά μέσα σε μια βδομάδα! Η απώλεια βάρους που θα επιτύχετε εξαρτάται αποκλειστικά από σας. Αν ελαττώσετε τη δόση, μπορεί να χάνετε 1 κιλό την εβδομάδα αντί για 2,5, που είναι βλαβερό για την υγεία. Ο ρυθμός του ενός κιλού την εβδομάδα είναι πιο υγιεινός και πιο φυσιολογικός για τον οργανισμό σας. Ακόμη και ο γιατροί συστήνουν την απώλεια ενός κιλού την εβδομάδα για να διατηρήσει κάποιος τη φόρμα του.

Η εφέδρα μπορεί να κόψει την όρεξη σε τέτοιο βαθμό, που τελικά κάποιος λιμοκτονεί και δεν παίρνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παραμείνει ζωντανός και υγιής. Όποια μέθοδο αδυνατίσματος κι αν ακολουθείτε, σιγουρευτείτε πως παίρνετε τουλάχιστον 1200 θερμίδες την ημέρα. Αυτή είναι η ελάχιστη ημερήσια ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί σωστά.

Εάν παίρνετε λιγότερες θερμίδες, ενδέχεται το σώμα να αρχίσει να παρακρατά το σωματικό λίπος. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλος θα ερμηνεύσει την περιορισμένη πρόσληψη θερμίδων ως κατάσταση λιμού, και ο λειτουργίες του οργανισμού θα αναστατωθούν. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε δίαιτα με λιγότερες από 1200 θερμίδες την ημέρα, να είστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει ποτέ να το επιχειρήσετε χωρίς την έγκριση του γιατρού σας.

Εφεδρίνη

Η εφεδρίνη είναι ασφαλής για ορισμένους, ενώ για άλλους όχι. Πρέπει να την αποφεύγουν οι έγκυες γυναίκες και όσες θηλάζουν, αυτοί που παίρνουν αντικαταθλιπτικά φάρμακα και όσοι πάσχουν από τις παρακάτω χρόνιες ασθένειες: καρδιακές παθήσεις, παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, κατάθλιψη ή άλλες ψυχιατρικές παθήσεις, γλαύκωμα, δυσκολία στην ούρηση, διεύρυνση του προστάτη ή επιληψία. Μπορεί να προκαλέσει μανία αν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με βαλσαμόχορτο. Δεν θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται εάν παίρνετε φάρμακα για το βήχα ή το κρυολόγημα ή εάν είστε αλλεργικοί στην ασπιρίνη.

Εναλλακτικά προϊόντα απώλειας βάρους

Στην αγορά υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής που είναι απαλλαγμένα από τις δυσάρεστες και επικίνδυνες παρενέργειες της Εφέδρα και της Εφεδρίνης. Ένα τέτοια συμπλήρωμα είναι το Phen375. Το Phen375 σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή και με ασκήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με ασφαλή τρόπο. Το Phen375 είναι ένας νόμιμος λιποδιαλύτης που πληρεί που αυστηρούς κανόνες της FDA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μόνο αρνητικό του είναι ότι διατίθεται μόνο μέσο από το διαδίκτυο και δεν θα το βρείτε σε φαρμακεία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *