Διατροφή με Υγιεινές Τροφές

Σολομός

Η αλήθεια είναι πως όλες οι τροφές είναι υγιεινές τροφές. Η πληθώρα των τροφών που υπάρχει γύρο μας έχει το δικό της σκοπό και χρήση. Η τροφή που μεγαλώνει σε μια περιοχή είναι μια ισορροπημένη τροφή για αυτή την περιοχή και δεν είναι ανώτερη από την τροφή που μεγαλώνει σε άλλη περιοχή. Τα πάντα είναι εκεί που πρέπει να είναι. Καμία διαφημιστική εκστρατεία και μέγεθος πωλήσεων δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό και δεν αξίζει να το δοκιμάστε. Οι άνθρωποι θα μείνουν υγιείς αν τρώνε ποικιλία και σε σωστές ποσότητες χωρίς να σκάνε από το φαγητό.

Ο όρος “Υγιείς Τροφές” έχει χρησιμοποιηθεί από το 1920 από του υπέρμαχους της υγείας για τροφές που έχουν ειδικά οφέλη σε ειδικά προβλήματα υγείας. Υγειές τροφές είναι για παράδειγμα τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος καθώς είναι η κύρια αιτία για την παχυσαρκία εάν δεν ελεγχθεί.

Βιολογικές Τροφές

Αυτές είναι τροφές που μεγαλώνουν με βιολογικό τρόπο. Οι βιολογικές τροφές για το μεγαλύτερο διάστημα της ανθρώπινης ιστορίας ήταν το βασικό στη γεωργία. Είναι τροφές που εκτρέφονται χωρίς την χρήση των φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων , και εντομοκτόνων.

Στην κτηνοτροφία η οργανική ταξινόμηση σημαίνει πως τα ζώα δεν έχουν τραφεί με αντιβιοτικά και γενικά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί γενετικά τροποποιημένες τροφές στο μεγάλωμα τους. Σήμερα υπάρχουν δυο βασικά τύποι βιολογικών τροφών. Η μία είναι η ιδιωτικές παραγωγές που πουλάνε τα προϊόντα τους με την επισήμανση βιολογικά. Η άλλη κατηγορία είναι η βιομηχανίες οργανικών τροφίμων η λειτουργία των οποίων ρυθμίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις κυβερνήσεις.

Φυσικές Τροφές

Οι φυσικά τρόφιμα είναι υγιεινά τρόφιμα που είναι παρόμοια με τα βιολογικά τρόφιμα, μολονότι αυτές οι τροφές επεξεργάζονται χωρίς τη χρήση της ραφιναρισμένης ζάχαρης, χωρίς χρωστικές, χωρίς ραφιναρισμένο αλεύρι, και χωρίς αρτύματα.

Τροφές πλούσιες σε ίνες

Οι τροφές πλούσιες σε ίνες είναι τρόφιμα που έχουν υψηλή πυκνότητα σε ίνες. Για παραδείγματα τροφές πλούσιες σε ίνες είναι τα μούρα, τα λάχανα, τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν υψηλή συγκέντρωση ινών. Το σημαντικό με τις τροφές πλούσιες σε ίνες είναι ότι βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από το σώμα. Επίσης βοηθάνε στων καθαρισμό του πεπτικού συστήματος. Ένα καθαρό και υγιής παχέο εντέρο, για παράδειγμα εμποδίζει 64 διαφορετικά είδη ασθενειών , που διαφορετικά θα προσβάλλανε το σώμα αν δεν είχε ξεπλυθεί.

Τροφές Πλούσιες σε Ωμέγα 3

Σε αντίθεση με τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη, οι τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3 είναι καλή πηγή βασικών λιπαρών οξέων τα οφέλη των οποίων είναι πάρα πολλά για να τα αναφέρουμε εδώ. Μερικά από τα οφέλη των τροφών πλούσια σε ωμέγα 3 είναι πως έχουν εξαιρετικές αντιγηραντικές ιδιότητες, βοηθάνε στην βελτίωση του μεταβολισμού, βελτιώνουν την μνήμη και την υγεία του εγκεφάλου, βοηθάνε στου ρευματισμούς, σε προβλήματα υγείας, σε καρδιακά προβλήματα, κλπ.

Το καλό με αυτές τις τροφές είναι πως υπάρχουν παντού και δεν είναι ακριβές. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3 είναι για παραδείγματα το αβοκάντο, τα μούρα, η σόγια και το σογιέλαιο, ο λιναρόσπορος και το λινέλαιο, οι σπόροι κολοκύθας, οι σπόροι η κάνναβης, το ελαιόλαδο, τα καρύδια Βραζιλίας, το τόφου, κλπ.

ShrimpΖαρζαβατικά πλούσια σε ωμέγα 3 είναι το μπρόκολο, τα κολοκύθια, τα φασόλια, τα πράσινα φασόλια, το μαρούλι, το κουνουπίδι, κλπ. Ομοίως, τα λιπαρά ψάρια, ιδίως του κρύου νερού, είναι εξαιρετικές πηγές των ωμέγα-3. Μερικά από τα ψάρια είναι η πέστροφα, το ξιφίας, το γαλατόψαρο, ο σολομός, το σκουμπρί, η ρέγκα, ο τόνος και οι λευκοί.

Υγιεινές τροφές υπάρχουν παντού. Όσα αναφέραμε εδώ είναι μόνο μερικά από τα πιο υγιεινά και τα καλύτερα. Η διατροφή με υγιεινές τροφές είναι εύκολη και μπορεί να γίνει η επιλογή σας για το επόμενο γεύμα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *