Δίαιτα Jenny Craig

Δίαιτα Jenny Craig

Παρόλο που η μέθοδος απώλειας βάρους Jenny Craig έκανε την εμφάνισή της γύρω στη δεκαετία του ’80, μόλις πρόσφατα ανέβηκε και πάλι στην υπόληψη του κοινού, χάρη στο νέο διάσημο πρόσωπο που έγινε εκπρόσωπός της, την Kirstie Alley. Η Alley έχασε περίπου 50 κιλά ακολουθώντας αυτήν τη δίαιτα. Έτσι, αν ψάχνετε κάποιον καλό τρόπο να χάσετε βάρος, ίσως αυτή η δίαιτα σας ταιριάζει.

Η μέθοδος δίαιτας και απώλειας βάρους Jenny Craig εστιάζει στην άποψη ότι εάν έχετε μια πιο υγιή σχέση με το φαγητό, μπορείτε να ελέγχετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να αποκτήσετε μια πιο δραστήρια ζωή. Το κλειδί της δίαιτας Jenny Craig είναι να μάθει κάποιος να κάνει σωστές επιλογές διατροφής και να ελέγχει το μέγεθος των μερίδων που καταναλώνει.

Όταν ακολουθείτε τη δίαιτα αυτή, πρέπει να αγοράζετε τα ειδικά φαγητά της Jenny Craig. Κάθε συμμετέχων παίρνει το φαγητό του σε προ-συσκευασμένες μερίδες, τις οποίες μπορεί να ζεστάνει σε φούρνο μικροκυμάτων ή να μαγειρέψει γρήγορα σε ένα παραδοσιακό φούρνο. Οι μερίδες αυτές περιλαμβάνουν γεύματα και σνακ.

Θα λάβετε επίσης κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με άλλα τρόφιμα που πρέπει να αγοράσετε για να συμπληρώσετε τη διατροφή σας, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά και γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Το πρόγραμμα προβλέπει να καταναλώνετε αυτές τις τροφές, μέχρι να επιτευχθεί το μεγαλύτερο μέρος του στόχου σας. Όταν γίνει αυτό, θα μπορέσετε να αρχίσετε ξανά να τρώτε κανονικές τροφές. Μετά από τέσσερις εβδομάδες, θα είστε σε θέση να ελέγχετε πλήρως τη διατροφή σας.

Η μέθοδος απώλειας βάρους Jenny Craig δεν απαιτεί να απαρνηθείτε τα τρόφιμα που αγαπάτε –– σας συστήνει απλώς να τρώτε τα πάντα με μέτρο, έχοντας κατά νου πόσο σας ωφελούν. Το πρόγραμμα αυτό ενθαρρύνει επίσης την άσκηση και προτρέπει τους συμμετέχοντες να πηγαίνουν στο γυμναστήριο τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα, καθώς επίσης και να είναι πιο δραστήριοι, όταν αυτό είναι δυνατόν.

Εάν ακολουθήσετε τη μέθοδο Jenny Craig, θα επωφεληθείτε από ένα καταπληκτικό σύστημα υποστήριξης και θα έχετε τον προσωπικό σας σύμβουλο. Ο σύμβουλός σας θα συνεργάζεται μαζί σας πρόσωπο με πρόσωπο σε ένα κέντρο Jenny Craig ή θα συνομιλεί μαζί σας μέσω της Jenny Direct, μιας ανοικτής τηλεφωνικής γραμμής. Θα εξετάζετε μαζί τα πλάνα κάθε εβδομάδα, καθώς επίσης και τις αποτυχίες και τις επιτυχίες της προηγούμενης εβδομάδας. Πολλοί από αυτούς τους συμβούλους υπήρξαν πελάτες στο παρελθόν και συνήθως δεν είναι διαιτολόγοι ή γιατροί.

Η μέθοδος Jenny Craig δεν ταιριάζει στον καθένα, πολλοί όμως, όπως η Alley, την εφάρμοσαν με επιτυχία. Το πρόγραμμα κοστίζει 30-65 δολάρια το μήνα, δηλ. 23-50 ευρώ, ανάλογα με το πόσο βάρος θέλει να χάσει ο καθένας. Όπως πάντα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν να υιοθετήσετε οποιαδήποτε νέα μέθοδο αδυνατίσματος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *