Γυμναστική στο σπίτι ή στο γυμναστήριο

Η λήψη της απόφασης σχετικά με το μέρος όπου θα γυμναστείτε αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση των στόχων σας . Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στη λήψη αυτής της απόφασης, και ο καθένας θα πρέπει να εκτιμηθεί σωστά πριν αρχίσετε να γυμνάζεστε. Μόλις αποφασίσετε σχετικά με το μέρος όπου θα γυμναστείτε, μπορείτε να καταλήξετε και   στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε.

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, η γυμναστική στο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ο οικονομικός παράγοντας αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Με την τιμή της βενζίνης στις μέρες μας, είναι προφανές ότι θα κάνετε οικονομία και δεν θα φθείρετε το αυτοκίνητο αν επιλέξετε να γυμναστείτε στο σπίτι.

Η συνδρομή στο γυμναστήριο είναι συχνά αρκετά ακριβή, και ενδέχεται να περιλαμβάνει κάποιες παροχές που δεν χρειάζεστε, όπως φύλαξη παιδιού ή πισίνα. Επίσης, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε σχετικά με το ποια είναι η πιο μοντέρνα αθλητική περιβολή, γιατί το πιθανότερο είναι να γυμνάζεστε μόνοι στο σπίτι.

Να έχετε υπόψη ότι η γυμναστική στο σπίτι απαιτεί κάποια οικονομική επιβάρυνση. Ακόμη κι αν σκοπεύετε να ασχοληθείτε με το τρέξιμο, είναι πολύ σημαντικό να έχετε αθλητικά παπούτσια υψηλής ποιότητας. Το ίδιο ισχύει και για κάθε είδους εξοπλισμό που θα αγοράσετε για να γυμναστείτε στο σπίτι. Αν αγοράσετε φτηνό εξοπλισμό, προφανώς θα τραυματιστείτε ή θα απογοητευτείτε γιατί δεν θα κάνετε καμία πρόοδο.

Παράλληλα με τα οικονομικά οφέλη, η γυμναστική στο σπίτι ταιριάζει σε όσους δεν τους αρέσει να γυμνάζονται δημόσια. Αν σας απασχολεί η εμφάνισή σας όταν φοράτε αθλητικά ρούχα, είναι πολύ παρήγορο να γνωρίζετε πως ο μόνος που θα γυμνάζεται μαζί σας θα είναι ο εαυτός σας. Επίσης, όταν είστε στο σπίτι, δεν χρειάζεται να σας απασχολεί καθόλου ο χρόνος.

Όσους σας δίνει κίνητρο να γυμνάζεστε εκτός σπιτιού παρέα με ανθρώπους που γνωρίζετε ή που θα θέλατε να γνωρίσετε, τότε ίσως το γυμναστήριο να είναι προτιμότερο από το σπίτι. Επίσης, στο γυμναστήριο θα έχετε πρόσβαση σε περισσότερα όργανα, πολύ περισσότερα από αυτά που έχετε στο σπίτι.

Εάν χρειάζεστε κάτι περισσότερο από βάρη και εξοπλισμό, το γυμναστήριο έχει αυτό ακριβώς που χρειάζεστε. Αν σκοπεύετε να κάνετε κολύμπι για τρίαθλο, οι πισίνες που υπάρχουν στα γυμναστήρια είναι ακριβώς ό, τι χρειάζεστε για να κάνετε σωστή προετοιμασία. Το κολύμπι είναι εξαιρετική άσκηση για το σώμα και το καρδιαγγειακό σύστημα, αφού γυμνάζει κάποιους μυς που ούτε καν είχατε φανταστεί ότι υπάρχουν.

Ακόμη, τα γυμναστήρια διαθέτουν τμήματα που ίσως θεωρήσετε πως η συμμετοχή σας σε αυτά θα σας δώσει κίνητρο για να γυμναστείτε. Αν συμμετέχετε τακτικά σε κάποιο τμήμα, θα έχετε κίνητρο να συνεχίσετε, για να μην αναγκάζεστε να δικαιολογείστε όταν απουσιάζετε. Επίσης, θα γνωρίσετε καινούργια άτομα ή θα βοηθάτε τους άλλους, αν αυτό επιλέξετε να κάνετε.

Γενικώς, η επιλογή που θα κάνετε μεταξύ σπιτιού ή γυμναστηρίου θα πρέπει να βασίζεται στους στόχους που έχετε θέσει και στις προσωπικές σας προτιμήσεις. Η πιο σημαντική απόφαση που θα χρειαστεί να πάρετε αφορά το περιβάλλον στο οποίο θα θέλατε να βρίσκεστε και τον τρόπο με τον οποίο θα θέλατε να πετύχετε τους στόχους που αφορούν τη φυσική σας κατάσταση.

Από τη στιγμή που το σκεφτείτε καλά και ζυγίσετε τα υπέρ και τα κατά, δεν θα έχετε πρόβλημα να επιλέξετε. Να έχετε πάντα υπόψη πως μπορείτε πάντα να αλλάξετε γνώμη αν δεν είστε ευχαριστημένοι με την επιλογή σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *