Απώλεια βάρους και Πανεπιστήμιο

Ώρα για εξετάσεις

Αναμφίβολα, μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής σας είναι η διάρκεια της φοίτησής σας στο πανεπιστήμιο, και η απώλεια βάρους ίσως είναι ήσσονος σημασίας για σας. Ωστόσο, η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της φοίτησης στο πανεπιστήμιο είναι πολύ σημαντική, διότι το βάρος σας υπαγορεύει πόσο υγιείς θα είστε γενικώς.

Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών, εισέρχεστε σε κοινότητες συμβίωσης με πολλά άλλα άτομα, όπως στους κοιτώνες, όπου η ασθένειες εξαπλώνονται ραγδαία. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους θα σας βοηθήσει να αποφύγετε κάποιες από αυτές τις ασθένειες, καθώς επίσης θα σας βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών αργότερα στη ζωή σας. Η εκμάθηση του τρόπου απώλειας βάρους στο πανεπιστήμιο είναι σημαντική.

Το πρώτο βήμα για την απώλεια βάρους στο πανεπιστήμιο είναι η κατανάλωση υγιεινών τροφών. Παρόλο που ίσως μπείτε στον πειρασμό να ανταλλάξετε το νερό σας με μια μπύρα ή τη σαλάτα σας με ένα κομμάτι λιπαρής πίτσας, εάν αυτό γίνει συνήθεια μπορεί πραγματικά να καταστρέψει όλα τα σχέδια απώλειας βάρους που ενδεχομένως έχετε.

Στην αρχή της φοίτησης, δείτε τι είδους υγιεινές επιλογές είναι διαθέσιμες στην φοιτητική καφετέρια και τι είδους υγιεινές επιλογές είναι διαθέσιμες στα εστιατόρια της περιοχής. Μια καλή ιδέα είναι επίσης να επενδύσετε σε ένα μίνι ψυγείο, ώστε να μπορείτε να έχετε πάντα διαθέσιμα σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως γιαούρτι και καρότα. Το ψυγείο θα σας επιτρέπει επίσης να ετοιμάζετε κάποια μικρά γεύματα στο δωμάτιό σας αντί να παίρνετε σνακ από τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Ένα άλλο βήμα για χάσιμο βάρους στο πανεπιστήμιο είναι να μάθετε πώς και πότε μπορείτε να ασκηθείτε. Μπορεί να είστε τόσο κουρασμένοι στο τέλος της ημέρας που να νιώθετε ότι δεν χρειάζεται καν να γυμναστείτε, αλλά αν κατευθυνθείτε προς το γυμναστήριο, θα αισθανθείτε και θα δείχνετε καλύτερα. Οι περισσότερες σχολές έχουν δωρεάν γυμναστήριο στη διάθεση των φοιτητών ή, τουλάχιστον, προσφέρουν συνδρομές με έκπτωση σε κάποιες περιοχές. Έτσι λοιπόν, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην πάτε στο γυμναστήριο.

Η απώλεια βάρους στο πανεπιστήμιο απαιτεί σχεδιασμό, αν μη τι άλλο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει χρόνο για να τρώτε και να ασκήστε κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος μπορεί να είστε. Προγραμματίστε να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας με διασκεδαστικές δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν τεράστιες ποσότητες αλκοόλ. Να παρακολουθείτε τις ειδικές προσφορές των τμημάτων γυμναστικής της σχολής, ή ακόμη εξετάστε το ενδεχόμενο να γίνετε μέλος σε ένα από αυτά.

Όπως και με οποιοδήποτε πρόγραμμα απώλειας βάρους, οι φίλοι μπορεί να σας βοηθήσουν. Αναζητήστε φίλους με υγιεινές διατροφικές συνήθειες και βρείτε κολλητούς για να γυμνάζεστε παρέα στο γυμναστήριο. Η απώλεια βάρους στο πανεπιστήμιο δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά αν το αποφασίσετε, μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας και να καταπλήξετε τους φίλους και την οικογένειά σας όταν επιστρέψετε στο πατρικό σας για τις καλοκαιρινές διακοπές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *